Папа Франциск празнува днес 86-ия си рожден ден. На своя празник

...
Папа Франциск празнува днес 86-ия си рожден ден. На своя празник
Коментари Харесай

Браво! Какво направи папата на рождения си ден

Папа Франциск чества през днешния ден 86-ия си рожден ден. На своя празник той връчи награди на трима души, които се занимават с щедрост, в това число на безприютен мъж, който дава част от подаянията, които получава, на други бездомни, оповестява Българска телеграфна агенция.

Светият отец раздаде три награди, носещи името на Майка Тереза, като самопризнание за другите форми на щедрост, с които се занимават лауреатите.
-->
Бездомният мъж беше назван от Ватикана единствено по първо име - Джан Пиеро, и с уличния му прякор - Вуе. Другите наградени са францисканският духовник Хана Джалуф - сириец, който работи в страната си,  и италианският фабрикант Силвано Педроло, отличЕн за построяването на учебни заведения и обезпечаването на чиста питейна вода за бедните в разрастващите се страни.

На гала във Ватикана папа Франциск им връчи премиите, представляващи дребни земни кълба в квадратна рамка с лика на Майка Тереза, държаща дете. Папата целуна ръката на бездомника, а една от монахините от ордена, учреден от Майка Тереза, сложи венец от цветя към врата на папата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР